top of page

עיר חדשה בת-ים

בית ספר פופ-אפ

ספטמבר 2010

45 שיעורים

800 משתתפים

אוהבים אמנות עושים אמנות עיריית צל  אביב

בת-ים

החינוך והלימוד בעיר החדשה מתבססים על הסביבה הטבעית שלנו, העיר – מרחב החיים שבו מתקיימים המפגשים הרעיוניים והאנושיים בחברה. העיר החדשה מתמלאת במקומות לימוד מסוגים שונים, כאלו שאנו מכירים ושניתן רק לדמיין מרחב של לימוד וחינוך, ולא של כלכלה וצרכנות. העיר החדשה  קושרת את היחיד לעיר, לחברה ולקהילה בדרכים חדשות סביב פעילות ותכנים של לימוד וחינוך. החינוך והלימוד מתקיימים בכל רחבי העיר ומשמעותיים לה ולחיי הפרט.

 

הליכה ושיטוט ממקום לימוד אחד למשנהו מחליפים את השהייה הארוכה של תלמידים בבית הספר.

מפגשי הלימוד החדשים הם מתוכננים ואקראיים – ברחוב, בבתי מורים, בטיול לכיכרות ולגינה הציבורית. העיר רוחשת ילדים, סקרנות ושמחת לימוד. ניתן להתארגן כקהילה סביב הלימוד, כמו קהילות עירוניות המקימות מסגרת לימוד לחקלאות וגינון או קהילת שירה וספרות ברחוב עגנון. את בתי הספר מחליפים מקומות לימוד אחרים – חממה לגידול פרחים, נגרייה, מאפייה, חדרי לימוד, בנקים, עירייה, כיכרות וקרנות רחוב. אפשר ללמוד גם מהעיר עצמה: היסטוריה מאתרים היסטוריים, כלכלה בשוקי העיר, אמנות מפסלי רחוב, או לנסות כל רעיון חדש שנרצה.

בפרויקט זה יצרנו בית ספר ציבורי וחופשי, בו תושבי העיר למדו ולימדו זה את זה והעבירו שיעורים הפתוחים, סדנאות והרצאות שתקיימו ברחבי העיר.

השיעורים הפתוחים, הסדנאות וההרצאות התקיימו ברחבי העיר בכל חלל שהתאים ללימוד: במרחב הציבורי, בדירות מגורים, בבתי עסק ובמוסדות ציבור (ביניהם סניף מד״א ומרכזי תרבות), והם עסקו בתחומי ידע מגוונים: מדיטציה על חוף הים, שיעור בישול בדירה של תושבת העיר, שיעור בתיקון אופנוע בחצר בית,  מפגשי לימוד היסטוריים עם תושבי העיר הוותיקים, שיעורי אמנות ותכנון עירוני במרחב הציבורי ועוד. 

הקמת הפרויקט ומימושו הביאו ליצירת קשרים חדשים בין תושבים מקהילות שונות בעיר ובין תושבי השכונות.

שיעורים נבחרים

שיעור מחשב ברוסית למתחילים, פיליפ לוין

חסר טקסט קצר

איך בוחרים ירקות ופירות , מוחי ראאד

חסר טקסט קצר

אמנות בטיח, שי שניידר

בשנת 2010 לבית ספר בן-גוריון בבת-ים לא היה שלט נראה מהרחוב, במשרדה של יעל מנהלת בית הספר היה תלוי צילום של דוד בן-גוריון בעמידת ראש בחוף תל אביב. בדיאלוג ביננו הסכמנו כי יש צורך ׳להעתיק׳ את הדימוי  לקיר בחוץ, ולעורר עניין ומחלוקת  כמו בן גוריון עצמו. העבודה נמשכה יומיים, בהשתתפות פעילה או צופה של הקהל.

מפת הפרויקט שחולקה לתושבים

גלריה

bottom of page